Suomalainen tarina

Eiri ruusukehys on tarina täynnä sisua, yrittäjyyttä ja uskoa Suomeen. Näin itsenäisyyspäivänä haluamme muistella kanssasi ruusukulmakehyksen 60-vuotista taivalta suomalaisten sydämiin. Lisäksi julkistamme kilpailun, jossa haluamme kuulla sinun ruusukehys-tarinasi.

avainlippu-ruusukehys-kulta-eiri-suomalainenKlassikon tarina alkaa jo vuonna 1944, kun sodan jälkeisessä Suomessa nuori lahtelainen visionääri Eino Riihelä perustaa valokuvausyrityksen – Eirikuvan. 1950-luvulla Eirikuva johtaa Suomen valokuvien valmistuksen murroksessa. Vuonna 1957 Eiri aloittaa ensimmäisten joukossa värivalokuvien valmistuksen.

Vuonna 1957 Eino Riihelä ideoi myös ruusukulmakehyksen. Ensimmäiset vuodet ruusukehysten osia valmistettiin Berliinissä, sillä tarvittavaa tekniikkaa ei ollut Suomessa.  Kehykset on kuitenkin koottiin silloinkin Suomessa. Vuonna 1959 Eino Riihelä päätti rakentaa tarvittavat koneet, jotta ruusukehysten valmistus voitiin siirtää kokonaan Suomeen.

Vuoteen 2002 mennessä ruusukulmakehyksiä oli valmistettu jo 7.5 miljoonaa kappaletta. Ruusukehyksiä löytyneekin useimmasta suomalaisesta kodista. Nämä kehykset ovat tulleet tunnetuksi myös muualla Pohjolassa.

Keskuskuva Eirikuva historia

Ruusukehysten valmistaminen

ruusukulman valmistaminen - Eiri KehyksetKoneet, joilla ruusukehyksiä valmistettiin Suomessa 1959 vuodesta lähtien uusittiin lopulta vasta 1990-luvulla. Näistä koneista moni sijaitsee yhä edelleen Lahden kehyspajallamme.

Ruusukulman malli on säilynyt alkuperäisenä. Materiaalina kehyksissä käytetään messinki- ja teräslistaa. Ruusukehysten valmistamisessa on lähes parikymmentä työvaihetta. Yksi kehyksen vaativimmista käsityövaiheista on hitsaus.

Ruusukehysten suosituimmat koot ovat 10x15cm, 13x18cm ja 15x20cm. Niitä on kuitenkin saatavilla  14 eri koossa. Moni valitsee A4-kokoisen ruusukehyksen kunniakirjan kehykseksi.

Sukupolvelta toiselle

Ruusukehykset tuovat monelle mieleen mummolan ja vahvat suomalaiset perinteet. Perheet ovat kehystäneet sukupolvensa juuri ruusukehyksiin. Ei ole myöskään sattumaa, että maamme veteraaneilla on Eirin ruusukehykset piirongin päällä. Ruusukehyksissä on eleganssia, joka antaa ansaitun arvokkuuden kuvalle.

hannes-hynonen-veteraani-ruusukehys-eiri

Kuva yllä: Veteraani Hannes Hynönen ja Eiri ruusukulmakehykset. Kuvat: HS, Iltalehti, Iltasanomat

Yhä suomalaisten rakastama

hopearuusu hopeasilea valokuvakehykset Moni nuori suomalainen arvostaa juuriaan ja kaipaa ympärilleen lapsuudesta tuttuja suomalaisia klassikkoja, kuten ruusukehykset. Nämä kehykset herättävät edelleen tunteisiin vetoavaa nostalgiaa. Kun suomalainen haluaa kehystää valokuvan rakkaasta henkilöstä tai muistosta, kehyksen valinnalla on painoarvoa. Nykyään ruusukehykseen kehystetään rakas lemmikki tai lapsen rippi- tai yo-kuva. Meidän perheen koulukuvat ja päiväkotikuvat kehystetään myös Eiri metallikehyksiin.

Eiri on aidon ruusukehyksen tunnus

kehykset-kulta-silea-metalli-eiriRuusukehyksillä on tuotesuoja, jonka Eiri Kehykset Oy omistaa. Tuoesuoja on myös ruusukehyksen sisartuotteelle – sileälle metallikehykselle, jonka hopea ja kulta ovat alkuperäiset kuosit. Nykyään valmistamme näitä metallikehyksiä myös valkoisena, mustana ja pronssina. Valitettavasti Suomessakin on markkinoilla laittomia kiinalaisia kopioita ruusukehyksestä ja sileistä metallikehyksistämme. Ole siis tarkkana kun valitset kehykset, alkuperällä on merkitystä. Vain Eiri sileät ja ruusukehykset ovat aitoja ja niillä on suomalaisen työn avainlippu! Kehyksemme valmistetaan Suomessa ja niillä on ikuinen takuu.
Tutustu Eiri metallikehyksiin verkkokaupassamme

Osallistu kilpailuun ja voita kehykset

Me täällä Eiri Kehyksillä haluamme kuulla sinun ruusukehystarinasi. Ota kuva sinun ruusukehyksistä ja kerro meille, mitä muistoja niihin liittyy. Voit osallistua kilpailuun Facebookissa, Instagramissa ja täällä blogissa. Merkitse tarinasi #ruusukehys #eirikehykset . Jokainen tarina palkitaan suomalaisella joulukorttisetillä* ja kilpailun lopuksi osallistuneiden kesken arvotaan kaksi 50€:n kehystyslahjakorttia.

Liity kilpailuun Eiri Kehykset somessa:
Eiri Kehykset Facebook-sivut
Eiri Kehykset Instagram-tili

*joulukorttisettejä jaetaan niin kauan kun tavaraa riittää, viimeistään 20.12 asti. Varmista korttisettisi saapuminen laittamalla meille viestiä yhteystietojesi kera: sales@eirikehykset.fi .

Upeaa itsenäisyyspäivää kaikille! Terveisin kehyspajan Anni & Juha

Eiri Kehykset Oy logo

 

 

4 kommenttia artikkeliin ”Suomalainen tarina

 1. Voi kun nuota ruusukehyksiä on kuule meille kertyny joka lähtöhön koko suvulle on laitettu ja viä äiteen isän kummin kaimallekki

  1. Mahtavaa Anneli! Ihanaa kuulla, että ruusukehykset ovat teillä näin suosittuja! Laitoin sinulle sähköpostia ja laitan pian joulukorttisetin tulemaan postissa. Toivottavasti se ilahduttaa sinua! terv. Anni / Eiri Kehykset

 2. Olen aivan rakastunut näihin ruusukehyksiin. Olen ostanut niitä sekä uutena että aina bongatessani niitä kirpputoreilla. Olen laittanut ruusukehyksiin ihan arkisia kortteja sisustuselementeiksi http://kaavailua.blogspot.fi/2015/03/pilvenhattaroita.html
  Myös rakkaimpien valokuvat ovat saaneet ympärilleen ruusukehykset 🙂

  1. Ihana kuulla Aino! Ja mahtava idea laittaa kortteja ruusukehyksiin, eihän sen aina tarvitse olla valokuva. Sisustuskorteilla tai mietelauseilla ruusukehyksestä saa yllättäen todella moderninkin ilmeen. Itse innostuin viime viikolla laittamaan ruusukehyksiin art deco -tyylisiä mustavalkoprinttejä sekä erilaisia vanhanajan mustavalkopostikortteja. Täytyypä blogata niistä pian!

   Ja ole yhteydessä jos bloggaat jatkossa eirikehykset-aiheesta, niin laitetaan pystyyn jokin arvonta lukijoillesi tms. Olisipa myös ihanaa keksiä jotain ruusukehykset ja ompelumaailma-aiheen yhdistäviä DIY-kokeiluja. Ja toinen pitkäaikainen haave on tehdä juttu lasten huoneen sisustamisesta kehyksillä.

Kommentointi on suljettu.