Muistojeni ruusukehykset

Keräsimme muistoja ruusukehyksistä, sillä Eiri ruusukulmakehys täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Monelle suomalaiselle tämä kehys on täynnä muistoja ja suomalaisuutta. Ruusukehyksiä valmistetaan edelleen Lahden pajallamme. Tässä bloggauksessa julkistamme Mustojeni ruusukehys -arvonnan tulokset ja jaamme kerättyjä muistoja.
Lue suomalainen tarina – kirjoitus 60-vuotiaasta ruusukehyksestä
Tutustu ruusukehykseen verkkosivuillamme

ruusukehys-Eiri-Kehykset-valokuvakehys-ruusukulma

Muistojeni ruusukehys

Muistojeni ruusukehys -kampanjassa keräsimme joulu-tammikuussa Facebookin kautta tarinoita ja muistoja liittyen ruusukehyksiin. Ruusukehykset ovat säilyneet alkuperäisessä muodossaan jo 60 vuotta. Yhä edelleen suomalaiset valitsevat ruusukehyksen tärkeille kuvilleen.

Tässä joitakin poimintoja osallistuneiden ruusukehys-muistoista:

Mummulassa Pohjanmaalla valokuvat olivat ruusukehyksissä. – Sari M.

Ei mitään tarkkaa muistoa, mutta yleensä nuo ruusukehykset kuuluivat ”siihen aikaan, kun kaikki oli paremmin”. – Marja K.

Äidillä ja mummolla ahkerassa käytössä. – Liisa H.

Tälläkin hetkellä taivaaseen menneen isäni ja äitini kuva ja lapsien kuvia löytyy ruusukehyksissä. – Maija-Leena U.

Minulla on vieläkin ruusukehykset vanhempien kuvissa, on kultaset ja hopeiset. – Irja O.

Lasteni kuvat ovat juuri noissa kehyksissä. Hillityt, kauniit. – Aija R.

Mummon ja papan kuva on vieläkin tuollaisessa kehyksessä. – Tiia C.

Omat tärkeät jutut vauvasta vaariin tallennettu näihin. – Seija W.

Hääkuvamme on tuollaisessa kehyksessä. – Raija V.

Mun ylppärikuva on just tommosessa. – Minna H.

Nostalgiaa. – Leena A.

Lasteni kuvat ovat ruusukehyksissä. – Maarit N.

Kiitos kaikille osallistuneille, nämä muistot ovat meille Eiri Kehyksellä todella tärkeät. Tiedämme, että nämä kehykset tuovat mieleen muistoja ja kehystävät rakkaimpia kuviamme.
Seuraa meitä Facebookissa

ruusukehys-hopea-Eiri-valokuvakehykset

Mummolassa kuvat ovat aina ruusukehyksissä

Jo lapsesta saakka olen ihastellut ruusukehyksiä, aina mummolassa käydessäni. Näihin kehyksiin oli laitettu kaikkien lasten sekä lastenlasten kuvat. Lisäksi mumman ja ukin vanhempien kuvat olivat ruusukehyksissä olohuoneessa. En olisi ikinä uskonut, että jonain päivänä minä olisi itse tekemässä ruusukehyksiä ja, että Eiri Kehykset olisivat perheeni yritys.

Mummani on jo 92-vuotias ja mummolan seinällä on ruusukehyksissä hänen Lottamuistomitalin kunniakirja. Mumman isä taisteli talvisodassa pataljoonankomentajana Summassa.

Modernit ruusukehykset?

Ruuskehys-gallery-wall-Eiri-valokuvakehyksetOtin tavoitteeksi modernisoida ruusukehykset, tuoda ne tähän päivään – myös meidän
kolmekymppisten sisustukseen. Viime aikoina sisustuksessa on noussut uusi trendi: metallit. Erityisesti messinki on viimeistä huutoa sisustustrendeissä. Lisäksi nostalgia, juurille paluu ja kaikenlainen vanhan arvostaminen on jotenkin tullut tärkeäksi myös uusille sukupolville. Minä ainakin haluan, että kodissani on kotimaisia ja merkityksellisiä tavaroita.

Nyt olohuoneeni seinää koristaa hauska ’gallery wall’ kollaasi. Yhdistelin eri kokoisia ruusu- ja sileitä metallikehyksiä. Kehyksiin laitoin rakkaita mustavalkoisia keräilykorttejani ja piirtämiäni art deco -printtejä.

Lisäksi keksin tuunata metallikehykset neon-vaaleanpunaisella washi-teipillä. Tästä kerron lisää toisessa bloggauksessa.

Ruusukehys-kilpailun voittajat

Arvoimme kaikkien osallistuneiden kesken 2 kappaletta 50€:n arvoisia lahjakortteja Eiri Kehykset -verkkokauppaan. Voittajiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

50€:n lahjakortin voittaja:
Aija Raassina

50€:n lahjakortin voittaja:
Marja Kalliola

Kiitos kaikille osallistuneille <3

Ruusukehys-muistot-arvonta-Eiri-Kehykset